Tuesday, December 7, 2010

Preliminary Test - 2007

                       
[Preliminary Test - 2007]

ECPE - Examination for the Certificate of Proficiency in English
Michigan ELI Testing

GRAMMAR, CLOZE, VOCABULARY, AND READING SECTION INSTRUCTIONS

There are 35 multiple-choice problems in this test: 10 grammar, 10 cloze, 10 vocabulary, and 5 questions about a reading passage. You will have 30 minutes to answer all 35 problems.

GCVR - GRAMMAR

1. He wanted to be a pilot __________ as a young boy.
a. although
b. even
c. still
d. yet

2. I am a self-proclaimed chocolate __________. I can eat it nonstop.
a. addictive
b. addict
c. addicted
d. addiction

3. The freezing temperatures this year are __________ those of last year.
a. as nearly low as
b. nearly as low as
c. nearly low as
d. as lower than

4. __________ of students came to class.
a. The number
b. A number
c. Number
d. Large number

5. __________ I known Sue was coming, I would have picked her up.
a. Have
b. If
c. Had
d. Would

6. __________ for the special computer class should sign up by tomorrow.
a. Those register
b. They are registered
c. Those registering
d. They are registering

7. Many people are strongly __________ the death penalty.
a. opposing by
b. in opposition
c. opposed against
d. opposed to

8. __________ she couldn't win, she gave up on the contest.
a. Realizes
b. Realizing
c. To realize
d. Has realized

9. "Sue is very talented, isn't she?" "Yes, __________ paint, but she can sculpt too."
a. she can only not
b. not only can she
c. not only she can
d. she only can not

10. In addition __________ beautiful, Sandra is also a good athlete.
a. to being
b. as being
c. being
d. to be

GCVR - CLOZE

Fallingwater is recognized as one of the most unique and innovative works of American architecture of the 20th century. Designed in 1935 by architect Frank Lloyd Wright, this beautiful house in western Pennsylvania is actually built over a waterfall. Wright ___(11)___ the house above the waterfall by ___(12)___ it to the rock next to the falls with concrete "trays", which ___(13)___ the natural shape of rock ledges. As a result, the house appears to be suspended abore the waterfall, which cascades ___(14)___ it.

Wright took much care in ___(15)___ Fallingwater as harmonious with nature as possible by linking the house to tis natural surrounding. He placed large windows on ___(16)___ sides of the main rooms so that the breeze and sound of the water could flow through the house without hindrance. Wright also proposed covering the building in gold leaf in ___(17)___ to imitate the color of dying plants, and ___(18)___ connect the house to the change of seasons and the ___(19)___ of time. Furthermore, he added a ___(20)___ of outdoor terraces where people could enjoy the cool air of the wooded valley.

Today, Fallingwater is open to the public with its original setting, furnishings, and artwork intact.

11. a. spotted b. viewed c. directed d. placed
12. a. holding b. supporting c. establishing d. anchoring
13. a. arrange b. contain c. appear d. mimic
14. a. underneath b. over c. into d. accross
15. a. preserving b. keeping c. remaining d. maintaining
16. a. other b. open c. only d. opposite
17. a. place b. that c. attempt d. order
18. a. thereby b. not c. minutely d. still
19. a. passage b. portrayal c. variation d. changing
20. a. kind b. balance c. covering d. number

GCVR - VOCABULARY

21. After the custumores left, the waitress __________ the table.
a. mopped
b. laundered
c. steamed
d. wiped

22. __________ resources kept the team from completing the project.
a. Shortened
b. Restrictive
c. Inadequate
d. Outstretched

23. She is a great employee because she __________ many creative projects.
a. derives
b. evokes
c. initiates
d. embarks

24. Due to an accident, traffic had to be __________ from the main road to a side street.
a. evaded
b. emerged
c. distracted
d. diverted

25. The engineers added additional supports to prevent the bridge from __________.
a. dispatching
b. sprawling
c. suspending
d. collapsing

26. The atmosphere of the banquet was greatly enhanced by __________ floral displays.
a. imminent
b. prevailing
c. superfluous
d. elegant

27. The child tightly __________ the balloon's string in her hand.
a. grappled
b. grasped
c. fingered
d. adhered

28. Good times are just __________.
a. over the edge
b. at the limit
c. under the wire
d. around the corner

29. I am __________ that Jane will arrive today and not tomorrow.
a. positive
b. accurate
c. decided
d. firm

30. She __________ down the road going 120 miles per hour in her new Porsche.
a. swaggered
b. spun
c. sprawled
d. sped

GCVR - READING

A map created by Martin Waldseemüller in 1507 and acquired by the United States Library of Congress for ten million dollars is the most expensive one in its collection. Out of the one thousand copies originally produced, it is the only copy of this twelve-panel woodcut map known to exist. Its rarity is a significant factor contributing to its value. More important though, the map is special because it is the first to depict the Pacific Ocean as a separate body of water, the first to depict a separate Western Hemisphere, and the first to name that mass of land "America." Waldseemüller christened the new lands America in recognition of the explorer Amerigo Vespucci, who was the first to identify the New World of North and South America as separate from Asia.

More than naming the continents, the map challenges established beliefs, In the map, America is represented as a long and slender piece of land. This appears to support the contention that the western edge of the continents had not been explored until after 1507. However, the Americas only appear to be narrow because the mapmaker used a technique that visually distorted the Earth's surface on the edges of the map. Moreover, using the longitude and latitude lines on the map to measure the width of the continents, one comes up with measurements that match those done by satellite today. Thus, the western edges of the Americas must have been reached earlier than presently thought.

Another mystery associated with the map is how Waldseemüller received the knowledge that he needed to make the map. Waldseemüller was the canon, a high-ranking priest of a monastery in the mountains of France, and to this day scholars have no idea how discoveries an ocean away found their way to this legendary mapmaker.

31. What is remarkable about the measurement accuracy of the map?
a. It accurately measures the width of the American continents.
b. It distorts the width of the American continents.
c. It is more accurate than the maps constructed today.
d. There is nothing remarkable about the measurement accuracy.

32. According to the passage, how did Waldseemüller get the information to accurately depict important geographic discoveries in his map?
a. He studied other maps.
b. He was visited by Amerigo Vespucci at his monastery.
c. No one knows.
d. He corresponded with the explorers.

33. How does the map contribute to our understanding of world exploration?
a. Amerigo Vespucci must have gone to Asia.
b. The American continent used to be a different shape.
c. It confirms that the Pacific was not explored until after 1507.
d. Western America must have been expplored before 1507.

34. What do measurement calculations suggest about the mapmaker?
a. He knew the size of the American continent.
b. He would have done better with a satellite.
c. He did not understand latitutes and longitudes.
d. He thought the Americas were long and narrow.

35. What is the main purpose of this passage?
a. to explain the characteristics of a valuable map
b. to show how to create an accurate map
c. to discuss early explorers
d. To discuss the significance of a particular map

***


1 comments:

  1. Answer Key:

    Grammar
    1.b 2.b 3.b 4.b 5.c
    6.c 7.d 8.b 9.b 10.a

    Cloze
    11.d 12.d 13.d 14.a 15.b
    16.d 17.d 18.a 19.a 20.d

    Vocabulary
    21.d 22.c 23.c 24.d 25.d
    26.d 27.b 28.d 29.a 30.d

    Reading
    31.a 32.c 33.d 34.a 35.d

    ReplyDelete